Nyhetssammanfattning 11 april

Dala-Demokraten – den svenska bostadsmodellen behöver utvecklas. SVT sänder bostadsdebatt. Kristianstadsbladet om sänkta trösklar. Fastighetsnytt om all inclusive–hyresrätter. Di TV, Pernills Bonde om sammanhållen bostadspolitik. Alingsås tidning om grön bostadspolitik. Sydsvenskan om omvandling. Hem & Hyra om Helsingborgshems vinst och brist på byggande. Magasinet Paragraf om att rusta för flyktingmottagande. Avesta Tidning, debatt om bostadsbrist. Södermanlands nyheter, ledare om dyra bostäder.

Debatt: Den svenska bostadsmodellen behöver utvecklas – inte avvecklas

Vi står vid ett vägskäl i politiken och i samhället. Det handlar om hur vi ska bo i framtiden. I dag har inte alla tillgång till ett bra hem. Stora samhällsgrupper har stängts ute från den svenska bostadsmarknaden.

Debatt: Den svenska bostadsmodellen behöver utvecklas – inte avvecklas…. Stora samhällsgrupper har stängts ute från den svenska bostadsmarknaden. Många lever med en oro om de har råd att bo kvar efter renoveringar som ger chockhöjningar av hyran.

Bostadsdebatt och samtal om en demokrati i kris

Bostadsdebatt och samtal om en demokrati i kris…. ONSDAG. 09:00 – 12:00 Debatt om bostadspolitiken DIREKT…. Riksdagens ledamöter debatterar bostadsbyggande, fastighetsrätt och riksrevisionens översyn av grundlagen…. 12:00 – 12:03 Rapport. 12:03 – 12:30 Debatten om bostadspolitiken…

Sänk trösklarna till den första bostaden

Det minskade bostadsbyggandet är en varningsklocka. Har regeringen någon plan för att lösa bristen på bostäder? Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT Byggandet måste öka i Sverige menar insändarskribenterna. Sverige växer.

Sänk trösklarna till den första bostaden…. Det minskade bostadsbyggandet är en varningsklocka…. Här i Östra Skåne är det en fortsatt hög nivå på byggandet i stort men volymen på bostadsbyggandet avtar efter 2018 enligt prognosen.

 

 

All inclusive i nya hyresrätter?

 

Skillnader mellan olika boendeformer och huruvida bostadsrätten är orättvist gynnad är en fråga som seglat upp allt högre.

HSB:s vd negativ till amorteringskravet

Pernilla Bonde: ”Vi behöver en sammanhållen bostadspolitik”

Grön bostadspolitik ger fler bostäder

Vårgårda Replik till Mats Green (M) med flera i AT 6 april. Människor har rätt till en bostad. Den är grunden för att kunna leva ett gott liv. Bostadsmarknaden är därför en speciell marknad där politik påverkar utvecklingen.

Grön bostadspolitik ger fler bostäder…. Människor har rätt till en bostad…. Bostadsmarknaden är därför en speciell marknad där politik påverkar utvecklingen.Som bostadsminister har jag varit noga med att lyssna in de olika aktörerna och särskilt lyssnat…

 

Att omvandla redan befintliga fastigheter till studentbostä…

SydsvenskanFör att fastighetsföretagare ska vilja bygga, äga och förvalta hyresrätter

 

Miljonvinst men Helsingborgshem slår av rejält på byggtakten

Helsingborg 2017 var ett bra år för Helsingborgshem och vinsten landar på 44 miljoner kronor. Men under året slog man av på byggtakten och i år bygger man knappt något alls.
I stället koncentrerar sig det kommunala bostadsbolaget på de stora renoveringsprojekten på Drottninghög och Närlunda…. Råder det ingen bostadsbrist längre? -… Enligt honom är ungefär 7500 personer aktivt sökande i Helsingborgshems bostadskö.

Naivt att inte rusta för ökat flyktingmottagande

Magasinet ParagrafDen huvudsakliga kritiken från de som upplevt Sveriges flyktingpolitik som alltför generös har varit att samhället inte varit rustat att ta emot så många asylsökande – att systemet så att säga havererade på grund av vår ”slapphänta

Det har funnits brister hela tiden i det långsiktiga arbetet, särskilt vad gäller en ovilja till aktiv politik mot bostadssegregation, men det kortsiktiga mottagandet har fungerat relativt väl…. Grannar ska ha nära till jobbet, gilla omgivningarna eller syssla med bostadsspekulation…

Gabriel Ehrling: Skriande bostadsbrist i Borlänge – ändå rullar S bort miljoner som borde gå till nybyggnation

Avesta TidningNär Borlänges folkvalda i dag samlas till fullmäktige står räkenskaperna för det gångna året överst på agendan. För kommunkoncernen som helhet slutade det med ett överskott på 184 miljoner kronor.

 

Gabriel Ehrling: Skriande bostadsbrist i Borlänge – ändå rullar S bort miljoner som borde gå till nybyggnation…. Närmare bestämt om bostadsbolaget Tunabyggen ska skicka 34 miljoner kronor till det stora kommunala ägarbolaget, Nya Borlänge Kommuns…

Ledare: Bostäder som ingen har råd med

Södermanlands NyheterAtt fler hyresrätter byggs får inte ta fokus från en illa fungerande bostadsmarknad där ingen har råd att bo. Svensk bostadspolitik och bostadsmarknad har länge varit dysfunktionell.

 

Att fler hyresrätter byggs får inte ta fokus från en illa fungerande bostadsmarknad där ingen har råd att bo…. Svensk bostadspolitik och bostadsmarknad har länge varit dysfunktionell.Politiker har inte vidtagit de åtgärder som behövs för att fixa till…