Nyhetssammanfattning 10 april

Bostadsbrist i Borlänge, Avesta tidning, Bostäder ingen har råd med, Södermanlands Nyheter. Andrahandshyror faller, Svd. Bostadskrisen i Uppsala, Proletären.

Gabriel Ehrling: Skriande bostadsbrist i Borlänge – ändå rullar S bort miljoner som borde gå till nybyggnation Avesta Tidning

thumb

När Borlänges folkvalda i dag samlas till fullmäktige står räkenskaperna för det gångna året överst på agendan. För kommunkoncernen som helhet slutade det med ett överskott på 184 miljoner kronor.

 

Ledare: Bostäder som ingen har råd med Södermanlands Nyheter

thumb

Att fler hyresrätter byggs får inte ta fokus från en illa fungerande bostadsmarknad där ingen har råd att bo. Svensk bostadspolitik och bostadsmarknad har länge varit dysfunktionell.

Svensk bostadspolitik och bostadsmarknad har länge varit dysfunktionell.Politiker har inte vidtagit de åtgärder som behövs för att fixa till en trasig politik…. Det måste bli lättare för den som står utanför bostadsmarknaden att komma in, men fler och högre krav i kombination med dyra nybyggen kommer knappast att lösa bostadskrisen…

Nu bryts trenden – andrahandshyror faller Svenska Dagbladet  

thumb

I år efter år har hyrorna på andrahandsmarknaden stigit – fram till nu. Orsaken är sannolikt prisfallen på bostadsrätter. På den tröga Stockholmsmarknaden väljer fler att hyra ut sina bostäder. Effekten är sjunkande hyror, visar ny statistik.

Enligt Mattia Tosti är bostadsbristen på de flesta håll så svår att den underliggande trenden fortsätter att pressa upp hyrorna särskilt i områden där de inte redan är mycket höga.

Bostadskrisen i Uppsala: ”Jag kommer inte ha råd att bo kvar” Proletären

thumb

– Det känns som om jag har konstant influensa, säger hyresgästen Charlotte Björnström som bor i en mögelskadad etta i Eriksberg i Uppsala och nu hotas av kraftiga hyreshöjningar. Charlotte Björnström bor i en etta i Eriksberg i Uppsala. Bostadskrisen i Uppsala:… Hur tycker du bostadspolitiken bör förändras? –

Bostadskrisen i Uppsala: Bostadsbrist blir guld i hyresvärdarnas fickor

De styrande i Uppsala satsar stort på evenemangspalats samtidigt som vanliga hyresgäster hotas av kraftiga hyreshöjningar när allmännyttans lägenheter ska renoveras. Det byggs en hel del i Uppsala.

Bostadskrisen i Uppsala:… Bostadsbrist blir guld i hyresvärdarnas fickor…. Trots det är bostadskrisen fortsatt akut…. Vi kan konstatera att den marknadsanpassade bostadspolitiken bevisligen misslyckats med att ordna bostadsförsörjningen.