Nyhetssammanfattning 21 maj

Socialdemokraternas garanti är rena bluffen, Expressen, Bostadsgaranti utan bostadspolitik är ett lotteri, Flamman, För enkel bostadspolitik, Smålandsposten, Valet 2018 påverkar din hyra, Lokaltidningen Stenungsund Tjörn Orust, Regeringen driver en blå bostadspolitik, ETC, Hyresgästföreningen och studentkåren bjuder in till bostadspolitisk debatt, Örebrokuriren

Socialdemokraternas garanti är rena bluffen, Expressen

Socialdemokraterna i Stockholm går till val på en flytta-hemifrån-garanti. Men unga väljare som litar på S kommer att bli grundlurade.

Bostadsgaranti utan bostadspolitik är ett lotteri, Flamman    

Stockholms stads finansborgarråd Karin Wanngård och bostadsminister Peter Eriksson (MP) under en pressträff gällande bostadsbyggandet i Stockholm under 2017.

För enkel bostadspolitik, Smålandsposten

Relativt milda hyreshöjningar, säger Hyresgästföreningen om årets hyresförhandlingar – och så kan det onekligen uttryckas. Den genomsnittliga hyreshöjningen i landet blev 0,98 procent.

Valet 2018 påverkar din hyra, Lokaltidningen Stenungsund Tjörn Orust    

Moderaterna har på sin partistämma fattat beslut om att verka för ett ”nytt och mindre reglerat hyressättningssystem i hela beståndet”.

Regeringen driver en blå bostadspolitik, ETC

Fyra år in i mandatperioden hålls ett fast grepp om de borgerliga reformerna från gångna decennier.” Boverkets senaste rapport (2018:12) om allmännyttan ger en klar bild över dess bisarra utveckling.

Hyresgästföreningen och studentkåren bjuder in till bostadspolitisk debatt, Örebrokuriren    

Hyresgästföreningen och Örebro studentkår bjuder in till bostadspolitisk debatt/samtal på tisdag 22 maj klockan 17.00 på Örebro Universitet, Hörsal 1, Långhuset