Nyhetssammanfattning 20 mars

SR Jönköping om ökad hemlöshet. Partierna debatterade bostadspolitik, Byggindustrin. Strid om Tunabyggens vinst, Avesta Tidning. ÄBO storsatsar, Smålänningen. VK debatt om modernare byggregler. Alliansen i Stockholm i SVD Debatt. Stor brist på installatörer enligt Svensk Byggtidning. Här ökar studentlägenheterna mest i pris, Mäklarvärlden.

SR Jönköping: Det har blivit svårare för dem som står utanför bostadsmarknaden att få tag i en lägenhet. Samtidigt ökar hemlösheten i länet.

Regelförenkling eller investeringsstöd? Att det är valår kan inte ha gått många förbi. På Årets Bygge-galan var representanter från de åtta riksdagspartierna inbjudna för att lägga fram sin bostadspolitik.

Tunabyggen ska lämna ifrån sig 34 miljoner kronor av vinsten. Det godkänner inte styrelsen. – Det är olyckligt för utvecklingen i Borlänge om Tunabyggen inte får behålla pengarna, menar Carl-Oskar Bohlin (M).

Älmhultsbostäders storsatsning har kommit igång. Första spadtaget är ett faktum när det gäller 48 lägenheter. – Totalt bygger vi nytt för 241 miljoner kronor, säger vd Tore Vestergård.

Umeås expansion ställer krav på moderna byggregler, menar kommitten för modernare byggregler i Västebottens-Kuriren.

Stockholm behöver olika typer av boenden i hela staden. Det motverkar segregation och ombildningar ger kommunen intäkter som går till renoveringar och nya bostäder. SVD Debatt från Alliansens gruppledare i Stockholms stad

Den 14 mars publicerades Svenskt Näringslivs rekryteringsenkät. Det visar på ett stort behov av arbetskraft i Installationssektorn. Dela Tweeta -Branschen skulle kunna anställa 10 000 medarbetare här och nu.

Mäklarvärldens topplista: här har studentlägenheterna ökat mest i pris.