Nyhetssammanfattning 18 april

Så ska Västerort få fler billiga bostäder, Lokaltidningen Mitt i. Låt ny sparform öppna bostadsmarknaden för unga, Realtid. Sex tecken på kris hos lyxbyggaren, Svenska Dagbladet. Här är Järvabornas viktigaste valfrågor, Lokaltidningen Mitt i. Växjöbostäder motverkar otillåten andrahandsuthyrning, Byggkontakt. Fler nya bostadsrätter till salu än begagnade, Byggvärlden.

Så ska Västerort få fler billiga bostäder, Lokaltidningen Mitt i

Bostadsbristen är en av Västerortsborna viktigaste frågor inför valet. Så här vill politikerna i kommunen göra – om de får bestämma.

Låt ny sparform öppna bostadsmarknaden för unga, Realtid

Svensk bostadspolitik har misslyckats med att skapa en bostadsmarknad som är öppen för alla. Därför krävs det nya grepp för att ge barn och ungdomar möjlighet att skaffa en bostad i framtiden.

Sex tecken på kris hos lyxbyggaren, Svenska Dagbladet

Det blir allt tydligare: bostadskrisen slår hårt mot lyxbyggaren Oscar Properties. Det finns tecken på att kassan riskerar att ansträngas och finansiell stress hänger i luften – och det är mer än kallelsen till stämman som oroar.

Här är Järvabornas viktigaste valfrågor, Lokaltidningen Mitt i

Här är Järvabornas viktigaste valfrågor 2018, kl. 15:17 Uppdaterad 17 april 2018, kl. 16:47 Mitt i frågade läsarna om deras viktigaste valfrågor: Trygghet och bostäder är två heta ämnen. Alltid när de bygger så blir det bostadsrätter…. Jag vill kunna hyra en bostad…. Vi har stått i bostadskö i åtta år och ändå får vi ingen lägenhet…. En annan viktig fråga är bostadspolitiken.

Växjöbostäder motverkar otillåten andrahandsuthyrning, Byggkontakt

Växjöbostäder har under 1,5 år lagt stort fokus på att motverka och avbryta otillåten andrahandsuthyrning och återfört över 80 lägenheter till bostadskön. Samtidigt har man skärpt kontrollen bland studentbostäderna. Växjöbostäder har under 1,5 år lagt stort fokus på att motverka och avbryta otillåten andrahandsuthyrning och återfört över 80 lägenheter till bostadskön…. Samtidigt har man skärpt kontrollen bland studentbostäderna.Bostadsbolaget menar att målsättningen är att upprätthålla bostadskön…

Fler nya bostadsrätter till salu än begagnade, Byggvärlden

I mars fanns det fler nyproducerade bostadsrätter till salu än begagnade. Fler nya bostadsrätter till salu än begagnade…. I mars fanns det fler nyproducerade bostadsrätter till salu än begagnade…. SBAB. I 11 av Sveriges 21 län var det i mars fler nyproducerade bostadsrätter till salu än begagnade, det visar en undersökning som SBAB gjort med hjälp av siffror från bostadssajten…