Nyhetssammanfattning 14 maj

Fembarnsmamman Karolina riskerar att bli hemlös – höga bostadsmål en stor utmaning för Gävle, Gefle Dagblad, Byggboomen avtar, bostadsbristen består, Smålandsposten, Hemresa med bostadspolitik, Hem & Hyra Norrbotten, Hyresgästföreningen: ”Ta bort bytesrätten är fel väg att gå”, Byggkontakt, Bostadsbrist i de flesta kommuner – men byggandet spås minska,  SVT Nyheter.

Fembarnsmamman Karolina riskerar att bli hemlös – höga bostadsmål en stor utmaning för Gävle, Gefle Dagblad    

Fembarnsmamman Karolina riskerar att bli hemlös – höga bostadsmål en stor utmaning för Gävle…. Nu hyr Amanda Norberg en av stans färskaste lägenheter på Gävle strand.Samtidigt står fembarnsmamman Karolina Forsling om en månad helt utan bostad.

Byggboomen avtar, bostadsbristen består, Smålandsposten    

Bostadsbristen går inte att bygga bort med dagens förutsättningar. Växjö kommun rapporterar att det råder brist på alla slags bostäder, i alla delar av kommunen.

Byggboomen avtar, bostadsbristen består…. Bostadsbristen går inte att bygga bort med dagens förutsättningar…. Växjö kommun rapporterar att det råder brist på alla slags bostäder, i alla delar av kommunen.Samtidigt är bostadsbyggandet på väg nedåt,…

Hemresa med bostadspolitik, Hem & Hyra Norrbotten    

Jämtland Hyresgästföreningen i Norrland är ute på den årliga hemresan. Men nu är det inte vita fläckar som är målet. Nu handlar det i stället om att lyfta boendet i det kommande valet.

Hemresa med bostadspolitik…. Image-text: 67 procent av dem som har fått lägenhet hos de bostadsstiftelser vi har granskat hade inkomster som gör att de inte räknas som ekonomiskt behövande.

Hyresgästföreningen: ”Ta bort bytesrätten är fel väg att gå”, Byggkontakt    

Idag presenterar åtta VD-ar för allmännyttiga bostadsföretag sju förslag för att åstadkomma en mer integrerad bostadsmarknad. Flera förslag är bra och självklara. Idag presenterar åtta VD-ar för allmännyttiga bostadsföretag sju förslag för att åstadkomma en mer integrerad bostadsmarknad…. Flera förslag är bra och självklara.Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen. -I tider av enorm bostadsbrist är hyresgäster och bostadslösa…

Bostadsbrist i de flesta kommuner – men byggandet spås minska,  SVT Nyheter    

Samtidigt som det råder bostadsbrist i de flesta kommuner så bromsar bostadsbyggandet in. Enligt en färsk rapport från Boverket är behovet av bostäder fortsatt stort, inte minst för dem som behöver bostäder till lägre priser. Bostadsbrist i de flesta kommuner – men byggandet spås minska…. Samtidigt som det råder bostadsbrist i de flesta kommuner så bromsar bostadsbyggandet in…. 42 uppger att de har balans på bostadsmarknaden, vilket är 8 kommuner fler än förra året.