Nyhetssammanfattning 28 mars

Bostadsbyggandet vänder ner, Östra småland. Bygg billigare, Aftonbladet. Här faller bopriserna ner, Svd. SBAB: negativa erfarenheter av stora bostöd, Di. Alliansens byggförslag i Skinnskatteberg, Fagerstaposten.

Bostadsbyggandet vänder ner
 Östra Småland
Den heta byggkonjunkturen i Kalmar kommer att mattas av, enligt prognoser från Sveriges Byggindustrier. Bostadsbyggandet vänder ner nästa år i Kalmar län.

 

Sluta gnälla – bygg billigare i stället
 Aftonbladet
Debattören: Byggföretagen måste inse att marknaden för dyra bostadsrätter är mättad DEBATT. Byggbranschen går som tåget och det finns så gott som ingen arbetslöshet bland Byggnads medlemmar. Tvärtom. Vi jobbar stenhårt på att få fler att vilja bli byggnadsarbetare, för vi behöver bygga ungefär 600 000 bostäder till 2025 för att bygga bort bostadsbristen…. Detta är rejält under de 80 000 bostäder per år som borde produceras om bostadsbristen
Prognos: Här faller bopriserna ännu mer
 Svenska Dagbladet
Byggandet bromsar in och osäkerheten kring bostadspriserna påverkar konjunkturen. Det spår Swedbank i en ny prognos. SvD sammanfattar de sju mest intressanta delarna av rapporten. Det innebär i sin tur att bostadsbristen i storstadsregionerna kommer att bestå…. Så länge vi har bostadsbrist, så driver det upp bolånen, säger Anna Breman…. Det är två faktorer som är viktigast för prisutvecklingen på längre sikt: ränteläget och bostadspolitiken

 

SBAB: Negativa erfarenheter av tidigare stora bostadsstöd
 di.se     27.03.2018 kl. 15:09     651 ord
REPLIK. Erfarenheten av tidigare stora bostadsstöd förskräcker. De var ineffe…

 

Alliansen ligger bakom byggförslag
 Fagersta-Posten
Lena Lovén Rolén (S) och Lars Andersson (S) slår sig för bröstet i sin insändare den 23 mars. De vill visa att det är de som tror på Skinnskattebergs framtid, i och med att de väcker idén om att bygga nya bostäder. I Liberalernas svar, med stöd av C och M, finns uttalat planer för framtidens bostadspolitik i Skinnskatteberg.