Webbinarium: Koden för en bra stad

Hur planerar man för en bra stad? Vilka krav behöver ställas? Och kan god stadsplanering lösa flera av våra samhällsutmaningar, såsom segregation, eller våra klimatutmaningar?

Varmt välkomna till ett webbinarium som inleds med att arkitekt Robert Lavelid berättar om sin nyligen utgivna bok ”Koden för en bra stad”. Boken utgår från de lärdomar som går att dra av Georges-Eugène Haussmanns stadsplanering för Paris i mitten av 1800-talet. Men också erfarenheter från Stockholms stadsplanering och Lindhagenplanen.

Robert Lavelid har mer än 40 års erfarenhet som arkitekt och har varit verksam i en lång rad stora arkitektur- och stadsplaneringsprojekt internationellt och nationellt. Han har varit partner i och grundare av flera arkitekturbyråer och är en aktiv debattör i den svenska arkitekturdebatten.

Vad kan vi lära oss och ta med in i dagens stadsplanering?

I den efterföljande panelen återfinns Anna Molén, planeringsarkitekt och stadsutvecklingschef på Genova Fastigheter, och Catherina Fored, arkitekt och vd för HSB Norra Stockholm. Båda har erfarenhet av stadsplanering från både den kommunala sidan och byggsidan.

Samtalet leds av Jonas Nygren, Bostad 2030.